Fudbal

Suarez i Kavani promašivali, Himenez pogodio za minimalac Urugvaja!

Egipat i Urugvaj odigrali su drugi meč prvog kola u A grupi. Slavio je Urugvaj 1-0, golom Hozea Himeneza u 89. minutu.
Suarez i Kavani promašivali, Himenez pogodio za minimalac Urugvaja!
Portal AnalitikaIzvor

Zasluženo je ekipa iz Južne Amerike pobijedila, iako nije odigrala sjajno u Jekaterinburgu. U drugom dijelu utakmice je bila bolji rival. Tri velike šanse propustio je Luis Suarez i pravo je čudo kako nije uspio da se upiše u strijelce.

U 24. minutu meča viđena je, do tada, najbolja prilika na meču. Poslije kornera za Urugvaj, lopta je došla do Suareza, koji je s pet metara pogodio samo spoljni dio mreže, iako su već svi vidjeli loptu u golu.

Potom je na scenu stupio Edinson Kavani. Najprije je iz voleja natjerao Elšenavija na prelijepu paradu, da bi dva minuta prije pogotka uzdrmao stativu bombom iz slobodnog udarca.

Kada se činilo da će bedem Egipta izdržati, Sančez je izveo prekid iskosa sa desne strane, a štoper Atletika i saigrač Stefana Savića glavom dao gol odluke.

Mohamed Salah danas, na svoj 26-ti rođendan, nije uopšte ulazio u igru. Urugvajci su ovom pobjedom napravili značajan korak ka nokaut fazi takmičenja.

Grupa A - prvo kolo

Egipat – Urugvaj 0:1 (0:0)
Himenes 89

Stadion: Centralni, Jekaterinburgu

Kapacitet: 35.696 gledalaca

Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

Sastavi:

Egipat (4-2-3-1): El Šenavi – Fathi, Al Gabr, Hegazi, Abdel Šafi – Hamed (od 50. Morsi), Elneni – Varda, Trezege, Said – Mohsen (od 63. Kahraba)

Urugvaj (4-3-1-2): Muslera – Varela, Godin, Himenes, Kaseres – Nandes (od 58. Sančes), Vesino, Bentankur – De Araskaeta (od 58. Rodriges) – Kavani, Suares

Suarez i Kavani promašivali, Himenez pogodio za minimalac Urugvaja!
Egipat - Urugvaj
Portal Analitika