Politika

Prioriteti dalje saradnje izgradnja infrastrukture (VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Alana Piloa koji boravi u posjeti Crnoj Gori.
Prioriteti dalje saradnje izgradnja infrastrukture (VIDEO)
Portal Analitika, InfobiroIzvor

Potpredsjednik EBRD-a Alan Pilo je u svoje i u ime predsjednika Evrospke banke Sume Čakrabartija čestitao predsjedniku Đukanoviću izbor na funkciju predsjednika države, prijem  Crne Gore u NATO , kao i  posvećenost integraciji u  EU i doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. Ukazujući na apsolutno povjerenje Evropske banke u Crnu Goru, Pilo je iskazao očekivanje za daljim unapređenjem saradnje u brojnim oblastima značajnim za razvoj Crne Gore i njen ekonomski napredak.

Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom i posvećenošću EBRD-a Crnoj Gori, ističući značaj prepoznavanja  razvojnih prioriteta za region i njegovu integraciju u savremene evropske tokove.

Potvrda takvog odnosa je i podrška Banke osnovnim ciljevima Berlinskog procesa, koji predstavlja nadgradnju integraciji ZB u EU, kazao je Đukanović, ističući da je stvaranje uslova konkurentnosti i integrisane ekonomije zasnovane na principima održivog razvoja, jedan od najvažnijih ekonomskih ciljeva.

Imajući u vidu preduslove za dalje snaženje investicionog i turističkog potencijala Crne Gore, sagovornici su se saglasili da su prioriteti dalje saradnje izgradnja infrastrukture radi bolje saobraćajne povezanosti, razvoj poljoprivredne proizvodnje i podrška malom i srednjem biznisu.

 

Portal Analitika