Podgorica

Zaslužili poštovanje

Sekretarka za kulturu i sport Nela Savković-Vukčević uručila je sinoć nagrade najboljim maturantima podgoričkih srednjih škola u okviru svečanosti ,,Dan najboljih“, koja je u tu čast organizovana u hotelu „Hilton“. 
Zaslužili poštovanje
PobjedaIzvor

Nagrađena su 243 nosioca diplome Luča - po 150 eura dobili su nosioci Luče I, po 100 nosioci Luče II, dok su učenici koji su osvojili jedno od tri prva mjesta na Državnom takmičenju dobili po 50.

Najbolji su na dar dobili i knjige - monografiju ,,Kralj Nikola u djelima likovnih umjetnika“ autorke Anđe Kapičić-Dragićević i antologiju „Crnogorska moderna“ priređivača Branka Banjevića. - Ljudi radom i riječima zaslužuju poštovanje, a vi ste pokazali kako se nosi ime i da se individualnost gradi predanim obrazovanjem, za što ne postoje prečice.

Zbog vas roditelji i nastavnici daju najbolje od sebe, bez te inspiracije i oni bi bili manje uspješni. Želim da vaš pogled na svijet ostane bistar i blag, jer iskustvo kaže da ništa nije tako jako kao blagost, i ništa tako blago kao prava snaga – kazala je Savković-Vukčević.

Istićući da budućnost grade obrazovani i vrijedni, direktor Direktorata za opšte srednje i stručno obrazovanje Veljko Tomić kazao je da najbolji maturanti to jesu. - Vi ste prepoznali vrijednost znanja i svi ovdje iskazujemo poštovanje prema vašim uspjesima. Ističem kao važno i to da ste vi u školama prepoznati ne samo po druženju sa knjigom. V ste pokretači i učesnici različitih sekcija, vi ste spremni da znanja dijelite sa drugovima i drugaricama. Vi ste aktivni u sredini u kojoj živite, učestvujete u različitim projektima u sredinama. Gdje god da ste i što god radite, vi njegujete duh timskog rada, saradnje i povjerenja i uvjeren sam da će tako biti i u vremenu koje je pred vama – kazao je Tomić.

Opširnije u PObjedi

Portal Analitika