Društvo

Majke opet protestuju, traže sastanak sa Đukanovićem

Korisnice naknada za majke troje i više djece zatražile su od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da im pomogne kako bi im bile vraćene ukinute naknade, saopštila je predstavnica Kordinacionog odbora korisnica naknada, Željka Savković.
Majke opet protestuju, traže sastanak sa Đukanovićem
Portal AnalitikaIzvor

Savković je u zahtjevu Đukanoviću navela da se nije obratila bivšem predsjedniku (Filipu Vujanoviću), jer je potpisao da 22 hiljade majki ostanu bez doživotno stečenog prava.

Poručila je da će, ukoliko im ne budu vraćena zagarantovana prava, predati slučaj Evropskom sudu za ljudska prava.

“Primijetila sam da je ispred Skupštine i novog predsjednika postavljena ograda, koje nije bilo na prethodnim protestima. Građani moraju da budu svjesni da je prekršen Ustav Crne Gore. Nastavljamo sa žalbama i apelujemo na građansku svijest, jer, ako postoji, građani danas treba da budu ovdje zbog svakog svog problema, a prvenstveno zbog problema kojeg imaju majke”, rekla je Savković.

img-20180614-144611

"Nikada ništa nijesam tražila niti molila da mi se da, nego sam pošteno radila , vjerujući da ću u ovim godinama imati zasluženu novčanu nakandu i miran penzionerski život. Umjesto toga ja danas zajedno sa vama na podgoričkom asfaltu tražim pravdu, borim se za građanaska prava nas obespravljenih majki koje su diskriminisane i iznevjerene. Nisam danas ovdje, zato što sam, kako neki kritičari kažu, dokona, već zato što sam nakon 35 godina rada sa narušenim zdravljem ostala bez ijednog centa primanja", poručila je Milenka Leković sa Žabljaka.  

– Po ko zna koji put dokazaćemo nedokazanima da su prevarili 22.000 korisnica naknada, majki sa troje i više djece. Majke danas brane državu. Da, upravo su majke rodile iste ove ljude koji su Crnu Goru prisvojili, oblikuju je kako njima odgovara, donose zakone kojima bi sebe zaštitili, istovremeno ne poštujući nešto što u stvari predstavlja jednu državu – njen Ustav! Tako sklanjaju sve što im se nađe na putu. Htjeli su i majke. Ali, razočarale smo ih. Pobunile smo se. Prvi put su ostali zatečeni i nepripremljeni. Otuda i ograde ispred majki – saopšteno je iz koordinacionog odbora majki.

img-20180614-144552

Protest traje do 17 časova.

35229371-1869080180055746-513988726406250496-n

Zbog protesta su zatvorene neke glavne ulice, što je napravilo veliku kolonu automobila.

Portal Analitika