Abiznis

ZZZCG povelja humanosti

Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Područna jedinica Bar, dobitnik je povelje humanosti Organizacije slijepih za Bar I Ulcinj. Na svečanoj akademiji, povodom obilježavanja 70 godina postojanja Organizacije, plaketu je primio šef Biroa rada Bar Željko Rolović.
ZZZCG povelja humanosti
Dnevne novineIzvor

“Naši članovi su završavali zanate, škole i fakultete, većina su dobili posao. Osim edukacije, vodilo se i vodi računa i o njihovom zdravlju, sportskim aktivnostima, snabdijevanju tehničkim pomagalima, personalnim asistentima, informisanju, osmišljavanju socijalnog života, obukama, olakšicama  za plaćanje komunalnih servisa”, kazali su iz organizacije.

Pojačali smo, kako su dodali, saradnju sa Biroom rada Bar i Savezom slijepih Crne Gore, a  izuzetno smo zadovoljni i saradnjom sa opštinom Bar.

U okviru javnog rada,  Zavod za zapošljavanje omogućio je  Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj angažovanje dva personalna asistenta, na period od šest mjeseci.

Organizacija je korisnik bespovratnih sredstava od Zavoda  za finanasiranje projekta zapošljavanja lica sa invaliditetom pod nazivom “ Uključimo se i zaposlimo OSI“.

Zahvaljujući na priznanju, Rolović je najavio realna očekivanja da će ovi projekti biti uspješno realizovani.

“Uprkos otežanim uslovima rada, zahvaljujući prije svega entuzijazmu i pregalaštvu ljudi u Organizaciji, podršci lokalne uprave i humanosti brojnih donatora, ova socio-humanitarna asocijacija uspjela je, ne samo da opstane, već da realizuje niz aktivnosti koje su značajno poboljšale i unaprijedile položaj ove kategorije stanovništva”, rečeno je na akademiji.

Od 1948. godine do danas, Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je rasla, razvijala se i prerasla u modernu i savremenu organizaciju. Prostorije za rad u centru grada dobila je od Opštine 2001, a posebno u posljednjoj deceniji realizovala je niz značajnih projekata.

Portal Analitika