Turizam

Rakčević čeka detaljne planove da gradi hotele u Lučicama

Petrovačko hotelsko-turističko preduzeće Vile Oliva, vlasništvo Žarka Rakčevića, kupilo je na javnoj prodaji 11. juna ove godine za 1,18 miliona eura 9.200 kvadrata u uvali Lučice. Početna cijena na aukciji je bila 1,2 miliona eura. 
Rakčević čeka detaljne planove da gradi hotele u Lučicama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi kazao Rakčević, planiraju da sa ino partnerima grade turističke kapacitete visoke kategorije kako bi proširili svoju turističku ponudu, ali nakon donošenja regulacionih planova i rješavanja nedostajuće infrastrukture.

- Prostornim planom to je zemljište predviđeno za izgradnju turističkih kompleksa, ali čekamo detaljnu plansku dokumentaciju – rekao je Rakčević.

Zemljište je prodao javni izvršitelj na zahtjev Hete, jer vlasnik placa, kompanija Adriatik investments, nije vratila kredit od pet miliona eura, podignut 2007. godine kod tadašnje Hipo Alpe Adria banke.

Kompanija Adriatik investments se povezuje sa Oliverom Ilinčić, nekadašnjom savjetnicom Svetozara Marovića. Dužnika je u ovoj prodaji zastupala beogradska advokatska kancelarija Ilinčić.

Viši sud je prije dvije godine na zahtjev tužilaštva donio privremenu mjeru kojom je blokirana imovina Adriatik investmentsa i još četiri firme, da bi ta mjera bila ukinuta prije mjesec, jer tužilaštvo nije pokrenulo istragu protiv Ilinčić. Time je omogućena prodaja parcela.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika