Fudbal

Njemačka broj jedan, Srbi misteriozni

Crnogorski fudbalski stručnjak, Miodrag Grof Božović, kaže da je prema njegovom mišljenju selekcija Njemačke prvi favorita Mundijala.
Njemačka broj jedan, Srbi misteriozni
NovostiIzvor

Svjetsko prvenstvo se održava u Rusiji, gdje je Grof proveo većinu svoje trenerske karijere.

“Njemačka je za mene broj jedan kad su favoriti u pitanju, zatim slijede Brazil, pa Španija. Potajno ćemo zbog Mesija navijati za Argentinu, a od onih iz drugog plana najkvalitetniji sastav ima Belgija, s tim da i oni nijesu do sada pokazali da imaju taj pobjednički nerv”, rekao je Božović za Novosti.

Govorio je i o šansama reprezentacije Srbije…

“Što može Srbija u Rusiji? To je misterija. I za nas sa strane, a valjda i za njih same. Kvalitet igrača nije sporan, kao što nikad i nije bio. Samo, treba napraviti tim, atmosferu, pa iz toga uvijek proizlazi rezultat,” kaže Božović i nastavlja:

“Ta misterija i neki veo tajne sve vrijeme prati događaje. Smijenjen je Slavoljub Muslin, selektor koji je napravio tim i doveo Srbiju do Rusije, i to bez reakcije. Misteriozno je postavljen Krstajić, a isto tako skinuta traka Banetu Ivanoviću. Sve se nešto krije, bježi se od odgovora, tako da ne znam stvarno kako će Srbija izgledati u Rusiji.”

Božović je protekle sezone sjedio na klupi Arsenala iz Tule.

Svjetsko prvenstvo startuje sjutra utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije.

Portal Analitika