Abiznis

Marković pustio u „Plantažama“ novu liniju za flaširanje vrijednu tri miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas puštajući u pogon novu liniju za flaširanje u kompaniji „13. Jul – Plantaže“ vrijednu tri miliona eura da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.
Marković pustio u „Plantažama“ novu liniju za flaširanje vrijednu tri miliona
Portal AnalitikaIzvor

„Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonmije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini“- rekao je premijer Duško Marković na svečanosti upriličenoj povodom 55 godišnjice rada kompanije „13, jul – Plantaže“.

flasiranje4flasiranje5

Nova linija za flaširanje koja je danas otvorena kapaciteta je 10.000 flaša na sat, vrijednosti tri miliona eura. 

flasiranje9flasiranje-2

„Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja“ – rekao je predsjednik Vlade.

flasiranje8

"Naša vina imaju svoju istoriju i priču", poručio je Marković. 

flasiranje7

Premijer Duško Marković je rekao da kompanija „13. Jul – Plantaže“ danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja.

flasiranje6markovic-otvaranje4

„I zato je poruka iz ove kompanije nikada jasnija – bez ulaganja u znanje i u nove tehnologije, ne možemo biti konkurentni i očekivati bolju i sigurnu poziciju na tržištu.  Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića“ – poručio je predsjednik Vlade Duško Marković danas u kompaniji „13. Jul – Plantaže“.

markovic-otvaranje3markovic-otvaranje2

 

 

Portal Analitika