Košarka

Najbolji strijelac turske lige ponuđen Budućnosti

Evroliga se sljedeće sezone vraća u Moraču, a šampion ABA lige za elitu želi i moćan tim. Koti Klark je već pojačao Budućnost Voli, čekaju se ostali… Kako Dnevne novine saznaju ekipi iz Njegoševog parka ponuđen je Riki Lido, momak koji ima i evroligaškog, ali i NBA iskustva.
Najbolji strijelac turske lige ponuđen Budućnosti
Dnevne novineIzvor

“Riki Lido je prije nekoliko dana ponuđen ekipi Budućnost Volija, kao jedno od mogućih potencijalnih pojačanja i igrača koji bi mogli da donesu razliku. U ovom trenutku je sve na stručnom štabu i menadžmentu Budućnosti koje će odlučiti”, rekao je za DN Đorđe Vujisić, agent agencije “GPK sports management lts”, koja inače zastupa pomenutog košarkaša.

O kakvom se igraču radi najbolje govori prošlogodišnja sezona, koju je Lido proveo u Turskoj, gdje je u dresu Jesilgiresuna bio najbolji strijelac jedne od najjačih liga Evrope. U prosjeku je postizao skoro 22 poena. Nakon toga finiš sezone je proveo u redovima Baskonije, da bi u junu 2017. potpisao za učesnika Evrolige Anadolu Efes.

Na Bosforu je sjajno počeo sezonu (20 poena protiv Barselone, 19 Žalgirisa), ali je iz porodičnih razloga morao da napusti Efes, pa je ostatak sezone proveo u Portoriku.

Prije evropskih avantura Lido osjetio je i NBA magiju. Kao 43. pik na draftu 2013. izabran je od Milvokija, ali je na kraju završio u Dalas Maveriksima. U Teksasu nije dobio pravu priliku (16 mečeva za dvije sezone), ali je u Njujork Niksima pokazao potencijal, pa je u sezoni 2014/15. na 12 mečeva u prosjeku igrao skoro po 20 minuta i bilježio je 7,4 poena po utakmici.

Riki Lido ima 25 godina, fantastičan je atleta i igrač koji može da pokriva tri pozicije (od jedinice do trojke), ima odličan šut i iskustvo u Evroligi…

Da li će sve to biti i dovoljno da ga Budućnost angažuje?

Portal Analitika