Svijet

Tramp i Kim ostavili prošlost iza sebe - potpisan sporazum

Trenutak koji je iščekivao svijet je stigao - napokon je došlo do susreta predsjednika SAD-a Donalda Trampa i lidera Sjeverne Koreje Kim Džomg Una.
Tramp i Kim ostavili prošlost iza sebe - potpisan sporazum
Guardian, CNNIzvor

Rukovanjem u Singapuru, Donald Tramp i Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije pošto su, uprkos oštrim međusobnim prijetnjama, ipak održali rundu razgovora. Poslije sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocijenio da Samit u Singapuru predstavlja “uvod u mir”, što je potvrdio i Tramp. Oni su potpisali važan sporazum. Kako je rekao Tramp, uskoro počinje proces denuklearizacije Sjeverne Koreje.

Američki i sjevernokorejski predsjednici, Donald Tramp i Kim Džong UN srdačno su razgovarali i osmjehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka dvojice lidera, prije nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate, piše britanski Gardijan.

“Imali smo važan sastanak i dogovorili smo se da potpišemo važan dokument. Svijet će vidjeti velike promjene. Odlučili smo se da ostavimo prošlost iza nas”, rekao je Kim Džong Un.

Na pitanje novinara, da li su se dogovorili oko denuklearizacije, Tramp je rekao sljedeće: “Počinjemo sa tim uskoro, apsolutno”. Do istorijskog susreta došlo je poslije nekoliko mjeseci diplomatskog nadmudrivanja SAD i Sjeverne Koreje, država čiji se lideri nikada ranije nisu sastajali.

Tramp: Bolje nego što je iko očekivao

Nakon razgovora sa Kim Džong Unom predsjednik SAD Donald Tramo je rekao novinarima da su postigli veliki napredak i da se očekuje da dvije strane potpišu sporazum. “Razgovori su zaista prošli veoma pozitivno, bolje nego što je iko očekivao”, rekao je Donald Tramp.

“Na redu je potpisivanje sporazuma”, rekao je Tramp ne dajući više detalja.

Američki i sjevernokorejski lideri, Donald Tramp i Kim Džong Un srdačno su razgovarali i osmjehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka, prije nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate.

Portal Analitika