Crna hronika

Policija Ždrokinca označila kao ubicu Darmanovića

Kruševljani S. M. (63) i S. Đ. (44) uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su pomagali ubicama crnogorskog državljanina Gorga Darmanovića (58), koji je likvidiran 6. maja na Novom Beogradu.
Policija Ždrokinca označila kao ubicu Darmanovića
PobjedaIzvor

Kako se navodi u saopštenju MUP, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih da su izvršili krivično djelo pomaganje pri izvršenju krivičnog djela ubistvo. Prema pisanju Blica, osumnjičeni su pomogli Dejanu Stankoviću Ždrokincu (71), koji je ubijen u Kruševcu prošle sedmice, da likvidira Darmanovića.

 - Oni su osumnjičeni da su 6. maja u Novom Beogradu pomogli sada pokojnom D. S. (71) iz Kruševca i još jednoj za sada nepoznatoj osobi u izvršenju krivičnog djela ubistvo G. D. (58). Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - navodi se u saopštenju. Prema operativnim saznanjima do kojih je došla policija, Stanković je, uz pomoć još jedne za sada neidentifikovane osobe, likvidirao Darmanovića 6. maja u blizini Prvog osnovnog suda.

Stanković je ubijen sa više hitaca ispred ulaza u hotel „Golf“. Blic piše da je bio poznat policiji, i to ne samo zbog svog sina i unuka. Dejan Stanković ima brata blizanca Vojina, i obojica Uhapšene dvije osobe zbog učešća u likvidaciji crnogorskog državljanina Policija Ždrokinca označila kao ubicu Darmanovića su bili poznati kao kriminalci iz ovog grada. Šira javnost je za njih čula kada je u Kruševcu 2014. godine ubijen stomatolog Milutin Rokić. Za ovaj zločin bila su osumnjičena upravo ova dva brata.

I Dejanov sin Vojin bio je poznat organima gonjenja, a ubijen je prije mjesec u lokalu u centru Kruševca, pred brojnim očevicima. Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su zahvaljujući dobrom operativnom radu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili dvije osobe za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela ubistvo.

 - Takođe, prilikom pretresa stanova koje koriste osumnjičeni pronađeno je još jedno lice za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo falsifikovanje isprave. Nakon provjera, utvrđeno je da se radi o licu za kojim postoji međunarodna potjernica zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo na području Bosne i Hercegovine - rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

 Kako je naveo, svi osumnjičeni su privedeni nadležnim tužilaštvima. Darmanović je ubijen na Novom Beogradu. Jedan od napadača ispalio je četiri projektila u njega, a onda otišao do pomagača koji ga je čekao u neposrednoj blizini, na motoru i zajedno su se odvezli ka Bulevaru Mihaila Pupina i Zemunu. Darmanović je od posljedica povreda preminuo nekoliko sati kasnije u zemunskoj bolnici.

Ubistvo Darmanovića dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika. Darmanović, koji je imao crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanesburgu, bio je povezan sa narko klanovima iz ovog grada. Samo dan prije ubistva Darmanovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, putem Interpola, od kolega iz Južne Afrike dobilo je otiske prstiju ubijenog u Johanesburgu, čijom je analizom u Srbiji utvrđeno da se, kako se i sumnjalo, radi o Milanu Đuričiću, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja. Đuričić je ubijen krajem marta u Johanesburgu.

Portal Analitika