Inspektorima naređeno da donesu rješenje

Džudo savez Crne Gore (DŽSCG) nije iznenađen odlukom inspektora za sport, navodeći da su naređenje za privremenu zabranu obavljanja djelatnosti toj asocijaciji dobili od Ministarstva sporta i starješine organa Uprave za inspekcijske poslove.
Inspektorima naređeno da donesu rješenje
MinaIzvor

Uprava za inspekcijske poslove privremeno je zabranila Džudo savezu Crne Gore obavljanje sportskih aktivnosti i djelatnosti zbog, kako su naveli, neispunjenosti uslova za njihovo obavljanje.

"Da moraju donijeti takvu odluku inspektori Milena Mujović i Ivan Todorović više puta ponovili su i u toku samog inspekcijskog nadzora, pred licima koja su prisustvovali inspekcijskom nadzoru ispred DŽudo saveza", piše u reagovanju te asocijacije dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da je Džudo savez blagovremeno izjavio žalbu na rješenje o privremenoj zabrani Ministarstvu sporta, podsjećajući da je taj Vladin organ naredio inspekcijski nadzor i zahtjevao donošenje takve odluke.

DŽSCG je, kako su kazali, uvjeren da će u daljem postupku kod nadležnih državnih organa uspjeti da zaštiti svoja prava koja mu se nezakonitim radnjama

i postupanjima Ministarstva sporta i Uprave za inspekcijske poslove, povređuju.

"DŽSCG je imao razloga da medijskim putem objavi donošenje te nezakonite odluke, ali je prepustio da to učine potparoli i sateliti ministarstva sporta,koji zajedno sa njma već duze vrjeme sprovode organizovanu kampanju protiv jednog od najuspješnijih sportskih saveza u Crnoj Gori", piše u reagovanju DŽSCG.

Portal Analitika