Društvo

Crna Gora na stranicama italijanskog Dove Viaggi magazina

Crna Gora našla se na stranicama prestižnog italijanskog Dove Viaggi magazina posvećenog putovanjima i životnom stilu, koji je prvenstveno dizajniran za čitaoce i putnike visoke klase, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
Crna Gora na stranicama italijanskog Dove Viaggi magazina
Portal AnalitikaIzvor

Iz NTO-a su naveli da se novinarka Francesca Massoti u tekstu osvrnula na prirodno bogastvo Crne Gore, njen razvojni put kao i stanovništvo koje uprkos kulturnim razlikama zajedno opstaje vjekovima.

„Dobrodošli u Crnu Goru, zemlju ribara i mornara, veličine Trentino-Alto Adige, pokrajina u Italiji, a koja se može pohvaliti sa četiri UNESCO lokacije i pet nacionalonih parkova. Dobro je povezana destinacija sa Italijom, kandidat je za ulazak u Evropsku uniju (EU), a za ulazak u ovu zemlju je dovoljno da ponesete ličnu kartu“, navela je Massoti u tekstu.

Ona je u tekstu pomenula i Southern Soul Festival, jedan od najboljih u Evropi, koji se održava krajem juna na Velikoj plaži u Ulcinju dugoj 12 kilometara.

Kako je navela, na Velikoj plaži se susrijeću dvije specifičnosti koje karakterišu Crnu Goru - plaža i aktivnosti na otvorenom.

„Odavde možete ići obalom, proći poluostrvo Sveti Stefan, koje je nekada davno bilo srednjevjekovno selo, a danas mondensko naselje u Budvi i nastaviti prema Bokotorskom zalivu. Djelovi zaliva koji su povezani jedni sa drugima, čini se da se nalaze u ledenom glacijalnom fjordu, ali sa mediteranskom vegetacijom mimoze, lovorika i palmi“, dodaje se u tekstu.

Grad Kotor je, kako se nadoi, „mali dragulj“ u kojem se nalaze fontane, Venecijanski zidovi, restorani, a dominira utvrđenje iznad grada San Giovanni.

Massoti je pozvala čitaoce da isprobaju tu turu za koju, kako je kazala, moraju biti u treningu.

„Ali pogled na grad, zaliv i obližnje planine Lovćen, učiniće da se napor isplati“, navodi se u tekstu.

Posjeta Massoti, koja je prošle godine boravila u Crnoj Gori na inicjativu NTO, a koja sarađuje sa prestižnim magazinima rezultirala je objavom više članaka o Crnoj Gori na tržištu Italije.

 

Portal Analitika