Društvo

Prvaci održali čas o ponašanju u javnom prevozu

Danas je u podgoričkoj školi "Vuk Karadžić" održan javni čas o ponašanju u javnom prevozu. Času su prisustvovali prvaci i zaposleni u MUP-u.
Prvaci održali čas o ponašanju u javnom prevozu
Infobiro/Portal AnalitikaIzvor

"Učiteljica me je pozvala na čas prirode i društva, a za temu izabrala ponašanje u autobusu. Ta djeca su toliko sjajno pripremila taj čas da mi je zaista bilo žao da to ne vide njihovi roditelji. U saradnji sa lokalnom zajednicom, odnosno policijom došli smo na ideju da nam policajci budu gosti. U okviru redovnih aktivnosti saradnje sa policijom mi svakog septembra imamo obuku koju policajci održe za naše prvake sa temom "Pravila ponašanja u saobraćaju". Sada smo došli do ideje da ta mjesta, odnosno njihove uloge podijelimo i da nam sada prvaci budu u ulogi onih koji će policajce obučavati. Čas je bio sjajan, djeca su pravi glumci, ovo jedna aktivnost koja će rad škole i učiteljice predstaviti na pravi način", kazala je direktorica škole Vuk Karadžić, Svetlana Drobnjak.

 </p>

Ovaj projekat je jedan u nizu koji sprovode zaposleni u ovoj školi. Učiteljica, Biljana Turković ističe da je cilj časa učenje pravila ponašanja u javnom prevozu. 

 </p>

"Djeca su na sjajan uspjela i pokazala pravila ponašanja, kako ružnog, tako i lijepog i dobili su adekvatne odgovore od pripadnika policije", rekla je Turković.
Pripadnik MUP-a, Branko Racković je istakao da ova pravila ponašanja trebaju da poštuju svi.

"Obavezno ustupiti mjesto da sjedne starija osoba, kao i  trudnica,  žena sa djetetom i lica sa invaliditetom. Djeca obavezno kada dolaze i odlaze u školu trebaju da se ponašaju profesionalno, bez vike, buke, galame, svako treba da ima kartu, eventualno mjesečnu  ne smiju razgovarati sa vozačem, u cilju njihove bezbjednosti", rekao je Racković.

 </p>

Portal Analitika