Abiznis

U najkraćem roku završiti preostale obaveze oko Smokovca

Tokom boravka u Kini, na devetom Međunarodnom forumu za investicije i građevinu, koji se održava u distriktu Makao, ministar saobracaja i pomorstva Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, sastali su se sa predsjednikom CRBC-a, gospodinom Lu Sanom i njegovim saradnicima.
U najkraćem roku završiti preostale obaveze oko Smokovca
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku, ministar Nurković je iznio očekivanja, na osnovu obećanja koja je do sada dobijao tokom susreta sa visokim zvaničnicima iz Kine, kao i najodgovornijim ljudima iz CRBC-a, da će prva dionica autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, biti završena na ugovoreni način i u ugovorenom roku.

Nurković je istakao "da je zadovoljan kvalitetom izvedenih radova, koji su po najvišim evropskim standardima, ali je insistirao da centrala CRBC-a pruži veću podršku preduzeću koje izvodi radove na autoputu u Crnoj Gori, kako sa povećanjem broja radnika i opreme, tako i logistikom u drugim segmentima, kako ne bi došlo do pomijeranja ugovorenih rokova".

Resorni ministar je insistirao "da CRBC u najkraćem roku završi preostale obaveze oko izrade projektne dokumentacije za priključni put i naplatnu rampu Smokovac, trajno napajanje strujom i vodosnadbijevanje, kako bi započeli razgovore oko rješavanja ovih pitanja".

Predsjednik CRBC-a, gospodin Lu San je iznio uvjeravanja da će pružiti punu podršku za uspješnu realizaciju, ovog, kako za Crnu Goru, tako i za njihovu kompaniju izuzetno važnog objekta, koji je na vrhu prioriteta, jer predstavlja referencu za evropsko tržište, kako u pogledu postizanja standarda, tako i u pogledu poštovanja ugovorenih obaveza. 

Ministar Nurkovic i gospodin Lu San su zajednicki konstatovali da je prva dionica autoputa test za obe strane, da li će i pod kojim uslovima nastaviti saradnju i na drugim dionicama autoputa Bar-Boljare.

Tokom posjete Kini, Ministar Nurković i savjetnik Beratović su iskoristili priliku da obiđu najduži most na svijetu, Zhuhai-Makao most, preko mora, dužine 55 km, sa tunelom ispod mora dužine oko šest kilometara. Most je najvećim dijelom sagradila CCCC, majka kompanija CRBC-a.

Portal Analitika