Društvo

Danas počinju radionice o zaštiti od požara

Radionice na temu zaštite od požara biće narednih dana održane u mjesnim zajednicama opština Kotor, Tivat i Herceg Novi, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
Danas počinju radionice o zaštiti od požara
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Oni su kazali da će radionice/info-sesije biti organizovane u sklopu projekta „Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“, koji realizuju Direktorat za vanredne situacije i njemačka humanitarna organizacije Help.

Kako su objasnili, trodnevne radionice odnose se na podizanje kapaciteta u prevenciji i smanjenju rizika od požara u opštinama Kotor, Tivat i Herceg Novi, u mjesnim zajednicama za koje je procijenjeno da su ugrožene od požara.

Radionica u Tivtu biće organizovana danas u mjesnoj zajednici Gradiošnica, u Herceg Novom u sjutra u Baošićima, a u srijedu u Kotoru u Glavatičićima – Bigova.

"Info-sesije predstavljaju jednu od aktivnosti koja se organizuju na pripremi požarne sezone i imaju za cilj da ukažu građanima na značaj preventivnog djelovanja na smanjenju rizika od svih vrsta požara, kao i kako se treba ponašati prije, za vrijeme i nakon požara", kazali su iz MUP-a.

Oni su naveli da će, osim službenika Direktorata za vanredne situacije i predstavnika Help-a, u info-sesijama učestvovati i pripadnici službi zaštite i spašavanja Kotora, Tivta i Herceg Novog.

Iz MUP-a su pozvali građane da se odazovu info-sesijama i da u razgovoru sa predstavnicima nadležnih institucija i službi saznaju više o rizicima i zaštiti od požara.

"Aktivnosti u projektu „Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“, pored organizacije info-sesija, obuhvataju i postavljanje bilborda, stručnu obuku ljudstva i nabavku protivpožarne opreme i sredstava", rekli su iz MUP-a.

Portal Analitika