Muzika

Pozitivne emocije zbog ranog susreta sa džezom

Ni nepun mjesec nakon koncerta svjetskog benda „Simpl majnds“ u Podgorici, Crna Gora biće u prilici da ugosti još jednu istinsku muzičku zvijezdu sa Zapada. U pitanju je legendardni bubnjar Dejv Vekl (1960), koji će nastupti 15. juna u Tivtu i 17. juna u Podgorici, u okviru trećeg izdanja festivala „Made in New York Jazz, Montenegro“.
Pozitivne emocije zbog ranog susreta sa džezom
Nova PobjedaIzvor

Jedan od najboljih i najuticajnijih bubnjara svih vremena već skoro četiri decenije je u samom vrhu svjetske džez scene. Još 2000. godine je primljen u „Modern Drummer Hall of Fame“, a brojni stručni časopisi uvrstili su ga među 20 najboljih bubnjara svih vremena.

Često nastupa sa svojim bendom, a njegovu karijeru obilježile su saradnje sa najvećim imenima muzičke scene kao što su Džordž Benson, Robert Plant, Entoni Džekson, Čik Korija, Majk Stern, Pol Sajmon, Madona, Dajana Ros, Džim Erl, Bil Konors, Arturo Sandoval, Sajmon and Garfankel, Tom Kenedi, Džon Petrući, Natali Kol i mnogi drugi.

U pauzama između čestih nastupa širom svijeta, Vekl je ugrabio da odgovori na nekoliko pitanja Pobjede i poručio da se jako raduje zbog dolaska u našu zemlju. Obećao je dobru svirku i pozvao publiku da dođe u što većem broju u Tivat i Podgoricu.

POBJEDA: Kakva su Vaša očekivanja od koncerata u Crnoj Gori?

VEKL: Pa, zapravo nemam očekivanja. Nikad nijesam svirao ni sa jednim muzičarem koji će nastupiti u Crnoj Gori, zato se radujem što ću se upoznati i svirati sa njima.

POBJEDA: Da li Vas prije dolaska u neku nepoznatu zemlju zanima njena istorija, kultura ili ste koncentrisani samo na koncert i saradnju sa muzičarima?

VEKL: Pokušavam da se informišem o mjestima koja nijesam posjetio prije nego što krenem na put, ali tačno je da je fokus uvijek na muzici i koncertima. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika