Tenis

Rafa protutnjao Rolan Garosom za jedanaestu titulu!

Španski teniser, Rafael Nadal, osvojio je Rolan Garos pobjedom nad Austrijancem, Dominikom Timom, u velikom finalu u Parizu.
Rafa protutnjao Rolan Garosom za jedanaestu titulu!
Portal AnalitikaIzvor

"Kralj šljake" je slavio u tri seta 6:4, 6:3, 6:2  za dva sata i 44 minuta igre. Sjajni Španac tako je došao do 11. titule na Rolan Garosu.

Rafa je odigrao sjajan meč, pokazao da je na šljaci nenadmašan, a već u prvom setu stavio je do znanja rivalu da mu je jedini cilj titula.

Upravo u prvom periodu Nadal je rano došao do brejka, Tim je uzvratio, imao 4:4, Nadal je sigurno odservirao u sljedećem gemu, a onda je i oduzeo servis Austrijancu za 6:4.

Nadal je drugi set praktično odigrao rutinski. U drugom gemu je oduzeo servis Timu, do kraja je bio siguran kada je on servirao, za velikih 6:3, odnosno 2:0 po setovima.

Nije bilo puno neizvjesnosti ni u trećem setu, Rafa je u trećem gemu nakon velike borbe uzeo brejk rivalu, poveo sa 2:1 i odservirao za 3:1. 

Španac bio siguran do kraja, čuvao je svoj servis, u sedmom gemu još jednom došao do brejka, a onda i do konačne pobjede.

Ovo je za kralja šljake 17. gren slem titula u bogatoj karijeri.

Portal Analitika