Fudbal

Velikim preokretom do odbrane trona

Ekipa Tržnice i pijace odbranila je titulu šampiona Lige Glavnog grada Podgorice u malom fudbalu.
Velikim preokretom do odbrane trona
Portal AnalitikaIzvor

U finalu četvrtog izdanja ovog takmičenja, koje je okupilo 12 ekipa novi-stari šampion je savladao debitanta i najprijatnije iznenađenje takmičenja – Guliver travel, zahvaljujući velikom preokretu u drugom poluvremenu.

Bolje je počeo novajlija u ligi, koji je u plej-of startovao sa šeste pozicije i golovima Petra Škare iz slobodnog udarca i Stefana Vešovića iz kontre u 11. minutu imao vođstvo od 2:0.

finale2

Uzvratile su Tržnice i pijace i u 17. minutu  preko Miloša Brnovića smanjile rezultat na 1:2.Novim golom u samom finišu poluvremena Petar Škara je ponovo donio svojoj ekipi dva gola prednosti.

Međutim, to je bilo sve od debitanta, pošto je nastavak protekao u znaku šampiona, koji je naročito dobro odigrao poslednjih deset minuta.

finale3

Prvo je najbolji akter finala, kapiten Tržnica i pijaca Dragan Radusinović u 30. minutu krunisao golom uigranu  akciju iz kornera, a pet minuta kasnije Vladimir Mugoša je donio izjednačenje svojoj ekipi.

Kada je na početku poslednjeg minuta Radusinović donio vođstvo svojoj ekipi (4:3), Guliver travel je krenuo na sve ili ništa, igrao je sa igračem-golmanom, što je iskoristio kapiten šampiona i u poslednjim sekundama meča, svojim trećim golom postavio konačan rezultat 5:3.

I obje pojedinačne nagrade otišle su u ruke igrača Tržnica i pijaca – za najboljeg golmana proglašen je Milorad-Mićo Raičković, a za najboljeg igrača Miloš Brnović.

- Mislim da smo zasluženo osvojili titulu šampiona. Bili smo prvi i na kraju ligaškog dijela takmičenja. Nijesmo gubili glavu kada smo imali minus od dva gola u finalu. Igrali smo našu igru, strpljivo, bez jurnjave, vjerovali smo u sebe i na kraju smo uspjeli. Međutim, nije bilo lako. I ovoga puta se potvrdilo pravilo da je teže odbraniti nego osvojiti tron. Bilo je dosta dobrih ekipa, teških utakmica, ali se sve dobro završilo po nas rekao je kapiten novog-starog šampiona, Dragan Radusinović.

finale4

Treće mjesto osvojila je ekipa Montekargo, nakon pobjede u “utješnom finalu” nad Namosom sa 4:2. Golove za osvajače bronze postigli su Mihailo Šanović, Ivan Maraš, Mirko Klikovac i Stefan Otašević, dok su strijelci za Namos bili Nikola Braunović i Živko Kaljević.

- Završeno je četvrto izdanje lige, koja je po mom mišljenju bila najjača ove sezone.  Zamišljena kao jedan vid druženja radnika zapošljenih u gradskim preduzećima, Liga je vrlo brzo dobila ozbiljan takmičarski naboj, pa je obilovala zaista odličnim utakmicama. Bilo je i piblike, a veoma je dobro medijski ispraćena, o čemu govori podatak da su nam se javile četiri nove ekipe koje bi željele da se od jeseni uključe u ovo takmičenjerekao je Raško Mašković, komesar lige.

Portal Analitika