Crna hronika

Kalinić i dalje pod istragom

– Istraga protiv Sretka Kalinića, koji se tereti da je 11. avgusta 2008. godine ubio Gorana Pejovića u Budvi, još nije okončana, saopšteno je Pobjedi iz Višeg državnog tužilaštva. - U predmetu formiranom protiv S. K. zbog krivičnog djela ubistvo na štetu G. P. još uvijek nije okončana istraga – kazali su iz Tužilaštva.
Kalinić i dalje pod istragom
PobjedaIzvor

PRIZNANJE

Iako je ubistvo Pejovića priznao pred hrvatskim istražiteljima nakon što je uhapšen u Zagrebu juna 2010. godine, Kalinić se na listi osumnjičenih za ubistvo Pejovića našao tek u januaru 2016. godine kada je crnogorska policija obezbijedila nepobitne dokaze. Istragom je utvrđeno i da je Pejović ubijen greškom u bašti kafića ,,Palma“ i da je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini. - Zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, Kalinić je zamijenio metu – saopšteno je iz policije nakon podnošenja krivične prijave protiv Kalinića.

Pošto je prišao stolu za kojim je sjedio Pejović, ubica je kazao: ,,Ovo ti je pozdrav iz Beograda“. Poslije izrečene poruk e m a s k i r a n i , b r a d a t i muškarac, srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi prema Pejoviću i tri prijatelja koji su sjedjeli sa njim ispalio je 11 metaka. Pejović je preminuo na licu mjesta, dok su dva njegova prijatelja teže povrijeđena.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika