Tenis

Halep poslije preokreta do prve Gren slem titule!

Najbolja teniserka svijeta Simona Halep osvojila je prvu Gren slem titulu u karijeri pošto je u finalu Rolan Garosa pobijedila 10. igračicu planete, Amerikanku Sloan Stivens poslije preokreta 2:1 u setovima.
Halep poslije preokreta do prve Gren slem titule!
SportklubIzvor

Rumunka je do prve titule u petom Gren slem finalu došla po setovima 3:6, 6:4. 6:1 za 125 minuta igre.

Poslije prvog i početka drugog seta nije djelovalo da će Halep samo godinu dana pošto je poražena u finalu turnira u Parizu doći do trofeja na istom mjestu. Stivens je prikazivala dobru igru, prva igračica svijeta nije bila dovoljno agresivna, pa je 25-godišnja Amerikanka sredinom seta kompletirala brejk za vođstvo 4:1. U nastavku se Rumunka koliko-toliko probudila, došla do brejk lopte u poslednjem gemu, ali nije uspjela da ostane u setu.

U dobrom ritmu Stivens je nastavila i u drugom setu, uzela servis Halepovoj na startu, povela sa 2:0, ali je onda uslijedio veliki pad u njenoj igri. Rumunska igračica je nanizala četiri gema (dva brejka), okrenula dešavanja na terenu u svoju korist i do kraja seta još jednim brejkom poravnala rezultat na 1:1.

U odlučujućem setu na Filip Šatriju viđena je samo jedna teniserka - Halep. Rumunka je furioznom igrom osvojila pet gemova zaredom, poslije čega je bez problema privela meč kraju i došla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Sa druge strane, Stivens je ostala na jednoj Gren slem tituli, osvojenoj na US Openu prošle godine.

Portal Analitika