Društvo

Prihvatni centar za one kojima su oštećene kuće

Prihvatni centar za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan je u dvorani Sportskog centra Igalo, saopšteno je iz Herceg Novog.
Prihvatni centar za one kojima su oštećene kuće
Portal AnalitikaIzvor

Sve koji imaju problem sa smještajem ekipe će raspoređivati u hotele koji su na raspolaganju: Institut Igalo, Plaža i Park.

“Prema dosadašnjim prijavama, u nevrijemenu protekle noći oštećeno je pedesetak kuća na teritoriji opštine Herceg Novi, od kojih 34 u naselju Kamenari”, rečeno je na sastanku tima za vanredne situacije koji je maločas okončan u Opštini Herceg Novi.

Članovi tima – predstavnici lokalne uprave, Službe zaštite i spasavanja, Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Direktorata za vanredne situacije i Crvenog krsta – sumirali su do sada prijavljene štete, aktivnosti na otklanjanju posledica nevremena i dogovorili se u vezi sa daljim koracima.

Sledeći sastanak tima zakazan je za 15 sati.

Ekipe Službe komunalne policije, Službe zaštite i spasavanja i javnih preduzeća na terenu su i nastavljaju intenzivan rad na popisivanju štete i saniranju posledica sinoćnje oluje.

Velika šteta pričinjena je Bolnici Meljine, gdje je oštećen krov rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku. Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća upućene su da pomognu sanaciju, te osiguraju oštećene dijelove objekkta kako bi spriječili prodiranje vode u prostor gdje se nalazi oprema za rad.

Još jednom se apeluje na sve građane kojima je tokom nevremena oštećena imovina da štetu prijave kol-centru Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, pozivom na broj telefona 19800.

foto:podgorički vremeplov

Portal Analitika