Svijet

Slavni svjetski kuvar pronađen mrtav

Entoni Burden, slavni američki kuvar i televizijska ličnost preminuo je u 61. godini.
Slavni svjetski kuvar pronađen mrtav
Portal AnalitikaIzvor

 

Burden se nalazio u Francuskoj gdje je radio na novoj epizodi svoje nagrađivanje serije na CNN-u. Njegov bliski prijatelj Erik Ripert, francuski kuvar pronašao je njegovo beživotno tijelo u hotelskoj sobi. 

CNN je potvrdio da je Entoni izvršio samoubistvo. 

“Sa nevjerovatnom tugom potvrđujemo smrt našeg dragog prijatelja i kolege, Entonija Burdena. Njegova ljubav prema avanturi, novim prijateljima, finoj hrani i piću i izuzetne priče učinile su ga jedinstvenim pripovjedačem. Njegovi talenti su nas uvijek zadivljivali i jako će nam nedostajati. Naše misli i molitve su uz njegovu kćerku i porodicu“, glasi saopštenje kolega iz CNN-a. 

Burden se prvenstveno proslavio kao kuvar, a onda je postao i televizijska zvijezda. Kroz svoje televizijske emisije istraživao je ljudske uslove i pomagao publici da razmišlja drugačije o hrani i putovanjima. Zalagao se za ljude na margini i vodio kampanje za sigurnije uslove rada svojih kolega. 

Foto: Rojters

 

Anthony Bourdain, the chef and gifted storyteller who took TV viewers around the world to explore culture, cuisine and the human condition for nearly two decades, has died. He was 61.

https://t.co/eqFL2anGf4 pic.twitter.com/vUvIZ0QIVg

— CNN (@CNN) June 8, 2018

 

 

Portal Analitika