Košarka

Barsa se opasno pojačava, dolaze Pengos i Vonamejker?

Košarkaški klub Barselona ozbiljno je shvatio pripreme za nerednu sezonu i blizu su potpisivanja ugovora sa Kevinom Pengosom i Bredom Vonamejkerom.
Barsa se opasno pojačava, dolaze Pengos i Vonamejker?
SportandoIzvor

Prvo pojačanje koje je manje-više poznato već neko vreme je kanadsko-slovenački plejmejker Kevin Pengos, koji je minule sezone nastupao za Žalgiris.

On je u jednoj od najboljih sezona u istoriji litvanske ekipe bio ključ njihove igre i u Evroligi bilježio 12,4 poena i 6,2 asistencije, a sa Blaugranom bi trebalo da potpiše ugovor na dvije godine.

Prema pisanju košarkaškog portala Sportanda, španski novinar Ćema de Lukas potvrdio je da je transfer Vonamejkera u Barselonu praktično gotov. 

Američki plejmejker završava svoju treću sezonu u evropi, nakon Bamberga i Darušafake, njegov ovogodišnji klub bio je Fenerbahče, sa kojim je došao do finala Evrolige, u kojoj je prosječno imao 11,3 poena i 3,9 asistencija. 

Barseloni startnog "keca" igra Toma Ertel iz Francuske, ali dolazak Vonamejkera i Pengosa bi vjerovatno učinio Ertela viškom. 

Nije poznat razlog Vonamejkerovog odlaska iz Fenera, da li je u pitanju njegovo nezadovoljstvo ili pak neko neslaganje sa trenerom Željkom Obradovićem, ostaje da se vidi.

Foto: Getty Images

Portal Analitika