Politika

Nova vlast u Budvi ista kao i Marovićev DPS

To što Demokrate, iako su odavno obećale, još nisu inicirale izmjene izbornog zakonodavstva i uvođenje otvorenih lista, samo govori da se oni nimalo ne razlikuju od sistema protv koga se navodno bore, ocijenio je nezavisni odbornik iz Budve Stevan Džaković.
Nova vlast u Budvi ista kao i Marovićev DPS
PobjedaIzvor

Podsjećanja radi, iz Demokratske Crne Gore je još u septembru prošle godine stiglo obećanja da će, čim se ispune uslovi za povratak opozicije u parlament inicirati formiranje višestranačke radne grupe za pripremu izmjena izbornog zakona, kako bi se stvorila mogućnost za uvođenja otvorenih listi.

Iako su neke partije, nakon loših rezultata na minulim lokalnim izborima, najavile povratak u parlament, Demokrate sa bojkotom najstavljaju do daljnjeg, pa je izvjesno da će crnogorski građani na pravo da sami neposredno biraju poslanike i odbornike, još sačekati.

Džaković u razgovoru za Pobjedu ocjenjuje kako, bez obzira na obećanje, to očigledno ne predstavlja primarni zadatak ili cilj njihove politike. On je podsjetio kako su slično obećanje, mnogo prije Demokrata, dali i iz Demokratskog fronta.

- A vidimo da od toga nema ništa. Očegledno se niko ne razlikuje od sistema protiv koga se navodno bore. To su pokazali i to je tragedija crnogorskog društva. Niko ne želi da zaista vrati vlast u ruke građana, iako su građani po Ustvu nosioci suvereniteta – navodi Džaković.

On je za Pobjedu ispričao i kako je preko privatnih relacija koje ima sa određenim ljudima iz Fronta saznao kako u tom savezu ima par poslanika koji bi podržali izmjene izbornog zakona, ali da se tome protive Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

- I o čemi mi dalje da pričamo, kad neko ko sebe naziva liderom, ne želi da vrati pravo glasa građanima. Svaki dalji komentar je suvišan. Oni nisu lideri opozicije, već dileri naših živita – ocijenio je Džaković.

Dodaje i kako je očigledno da je sistem odlučivanja i vladanja u opštini Budva isti kao i za vrijeme Svetovog DPS-a, te da tu ne postoji razlika između stare i nove vlasti.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika