Crna hronika

Istražitelji utvrdili ko je trebalo da bude ubijen

Istražitelji su došli do saznanja da oružje koje je pronađeno u hotelu „Grand“ na Cetinju pripada osobi iz „škaljarskog“ klana. 
Ilustracija: wideopenspaces.com
Ilustracija: wideopenspaces.com
PobjedaIzvor

Kako je Pobjedi potvrđeno iz više izvora bliskih istrazi, prikupljeni su dokazi koji nesumnjivo vode do saznanja da je član ove grupacije trebao da likvidira osobu iz suparničkog klana. Identitet osobe koja se našla na listi za odstrijel je poznat policiji.

U hotelskoj sobi „Granda“ na Cetinju početkom maja pronađeni su „hekler-koh“, oružje i silikonska maska. Više državno tužilaštvo formiralo je predmet i saslušano je više osoba, ali niko nije zadržan.

Još na početku saznanja o oružju, utvrđeno je da se radi o planiranju likvidacije u nastavku surovih obračuna dva zaraćena kotorska klana.

Hekler sa municijom, prigušivač i maskom od silikona pronašla je sobarica, ispod kreveta. Na osnovu operativnih saznanja istražitelja, ubistvo su planirale bezbjednosno interesantne osobe sa Cetinja, koje su bliske „škaljarcima“. O događaju je prvo obaviješteno cetinjsko tužilaštvo, koje je potom alarmiralo Specijalno tužilaštvo, jer je moguće da se radi o pripremanju krivičnog djela iz njihove nadležnosti.

Međutim, na kraju je predmet pripao podgoričkom Višem državnom tužilaštvu. Ubrzo nakon pronalaska heklera, istražitelji su se suočili sa novim mafijaškim obračunom. Na Starom aerodromu, 21. maja ubijen je vlasnik diskoteke „Bigl“ Miograd Migi Kruščić, koji je bio blizak sa „škaljarcima“.

Portal Analitika