Društvo

Vučurović: Nema razlike između sukobljenih

Demokratski front (DF) ne interesuju aktuelni nesporazumi u radio i Televiziji Crne Gore (RTCG), jer su, kako se navodi, i jedni i drugi imali neprijateljski odnos prema tom političkom savezu, a svojim djelovanjem su spriječili da to bude medij svih građana.
Vučurović: Nema razlike između sukobljenih
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Poslanik DF Jovan Vučurović je kazao da nema razlike u odnosu prema DF kada je kontrolu nad RTCG imala Demoikratska partija sopcijalista (DPS) i kada se Javni servis navodno profesionalizovao.

„Prema našem savezu, i tada i sada, primjenjivana je ista taktika marginalizacije, kao dio šireg obračuna sa DF u koji su zajednički uključeni DPS, dio opozicije, ambasada, kao i neki nazovi opozicioni mediji i NVO“, rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, na potezu su sada oni koji su imali korist od odlazeće strukture, odnosno dio takozvane građanske opozicije, koji su još u novembru prošle godine najavili proteste zbog smjena u Savjetu RTCG.

„Prošlo je više od pola godine, iz Savjeta su uklonjeni (Nikola) Vukčević i (Goran) Đurović, smijenjen (Vladimir) Pavićević, ubačene marionete DPS-a, danas je smijenjena Andrijana Kadija. Eto prilike da ovi politički subjekti, prije svih stranke Alekse Bečića i Dritana Abazovića, ispune obećanje i protestima zaštite svoje favorite u Javnom servisu“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, ne tako što će se „reda radi, kao pomenuti dvojac danas, sami pojaviti na nekom performansu, mahnuti okupljenima i pobjeći u hlad, već da na protest pozovu i svoje pristalice“.

„Malo ko može očekivati da takvi brane "nezavisnost" RTCG, kad već nijesu htjeli da protestuju ni onda kada su njihove članove i kandidate za odbornike prebijali i maltretirali po Podgorici tokom izbornog dana ili kada su 24. oktobra, umjesto da budu sa narodom, pobjegli na pregovore sa Milom Đukanovićem“, kazao je Vučurović.

On je rekao da će se vidjeti da li će se Vladan Mićunović solidarisati sa Kadijom i povući sa funkcije, ili će „naći zajednički jezik i sa novom, DPS postavom na RTCG“.

„Pratićemo narednih dana da li će u odbranu svoje ekipe na RTCG zajednički, na proteste, ustati Demokrate, URA, podržani od svojih medijskih sponzora, ambasade i njenih plaćenika iz NVO, kao što su svi bili ujedinjeni oko napada na DF proteklih mjeseci i godina, čime su direktno pomagali DPS-u“, kazao je Vučurović.

On je ocijenio da su i te ekipe isključivi krivci što Javni servis ponovo postaje TV DPS.

„Oodnosno ekspozitura kriminalnog režima, jer su svojim djelovanjem spriječili da on zaista postane profesionalan i nepristrasan“, ocijenio je Vučurović.

Portal Analitika