Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Đukanoviću čestitali zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Koreje

Đukanoviću čestitali zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Koreje

Predsjedniku Milu Đukanoviću povodom stupanja na dužnost čestitke su uputili šeik Halifa bin Zajed el Nahjan, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bih Rašid el Maktum potpredsjednik i predsjednik Vlade UAE i vladar Dubaija i šeik Mohamed bin Zajed el Nahjan, krunisani princ Abu Dabija i zamjenik glavnog komandanta Armije UAE.
Đukanoviću čestitali zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Koreje
Portal AnalitikaIzvor

U čestitki princa Mohameda se navodi: 

„Povodom Vašeg izbora za Predsjednika Crne Gore zadovoljstvo mi je da Vašoj ekselenciji uputim najbolje želje i najtoplije čestitke u ime naroda i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, i u lično ime.
Vaša ekselencijo, želim svaku sreću i obilje prosperiteta prijateljskom narodu vaše države.“

Čestitke predsjedniku Đukanoviću uputili su Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, kralj Kraljevine Saudijske Arabije i Mohamed bih Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, krunisani princ, zamjenik predsjednika Vlade i ministar odbrane. 

Kralj Al-Saud čestitao je Đukanoviću i poželio mu dobro zdravlje i sreću, a  prijateljskom narodu Crne Gore dalji napredak i prosperitet.

Čestitku predsjedniku Đukanoviću uputio je predsjednik Republike Koreje Mun Džae In, u ime Vlade i naroda Republike Koreje, istakavši uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj kontinuirani razvoj pod državništvom Đukanovića. 
„Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 2006. godine Koreja i Crna Gora su razvijale prijateljstvo i saradnju. Nadam se da će naša bilateralna saradnja bidi dalje produbljena za vrijeme Vašeg mandata“, navodi se u čestitki.

Portal Analitika