Crna hronika

Uhapšeno pet albanskih državljana zbog nelegalnog izlova ribe

Službenici Regionalnog centra granične policije Jug danas su lišili slobode pet lica, državljane Republike Albanije, koji su prethodno plovilima ilegalno prešli granicu sa našom državom na moru, a potom vršili nezakonit izlov ribe na našoj teritoriji. Nakon plaćenih kazni, lica su puštena dok je nezakonito izlovljena riba oduzeta.
Uhapšeno pet albanskih državljana zbog nelegalnog izlova ribe
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici granične policije su danas, 07.06.2018. godine u periodu od 04,00 do 08,00 časova, prilikom obilaska državne granice na moru prema Albaniji, u blizini zajedničkog ušća, na oko 800 metara od granične linije, u našim teritorijalnim vodama zatekli tri plovila – pasare sa pet lica, državljanima Albanije. Ova lica su vršila ilegalan izlov ribe mrežama.

Zbog učinjenog prekršaja lica su lišena slobode i prekršajno kažnjena od strane granične policije za nezakonit prelazak državne granice na moru, kao prekršajno kažnjena i od strane inspektora za ribarstvo i marikulturu i od inspektora Lučke kapetanije, shodno Zakonu o moru. Nakon što su platili kaznu, lica su puštena a riba koji su nezakonito izlovili je oduzeta.

 

Portal Analitika