Crna hronika

Cetinjska policija spriječila krađu, uhapšena dva lica

Službenici cetinjske policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, spriječili dva lica u izvršenju krivičnog djela i tom prilikom lišili ih slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju.  
Cetinjska policija spriječila krađu, uhapšena dva lica
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Dežurne službe OB Cetinja su, 05.06.2018. godine oko 23,20 časova, obaviješteni od radnika obezbjeđenja bivše fabrike EI „Obod“, da se u krugu biše fabrike nalaze lica za koja sumnjaju da se spremaju da izvrše krivično djelo.

 Preduzimajući operativne mjere i radnje službenici OB Cetinje su lišili slobode lica P.M. (37) iz Nikšića i D.D. (28) iz Budve, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, koristeći pmv marke „VW Passat” budvanskih registarskih oznaka, upotrebom šrafcigera, cijevi i bidona pokušali da iz rezervoara kamiona koji je u vlasništvu firme „D – Trans” otuđe izvjesnu količinu nafte, u čemu su ih spriječili službenici cetinjske policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog navedenog krivičnog djela. Nakon saslušanja državni tužilac je za ova lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.                                                            

 

Portal Analitika