Društvo

Članovi Savjeta da podnesu ostavke

Vlast želi da povrati RTCG pod svoju kontrolu, poručili su organizatori protesta "Nezavisni javni servis i tačka". Oni su poručili da ne brane generalnu direktoricu Andrijanu Kadiju, već princip nezavisnosti Javnog servisa i pozvali članove Savjeta RTCG da podnesu ostavke.
Foto: rtcg.me
Foto: rtcg.me
Portal AnalitikaIzvor

Izvršna direktorica MANS-a, Vanja Ćalović-Marković ocijenila je kako vlast zarobljava institucije, i želi da cijeli sistem radi za njihove privatne interese.

"Žele da RTCG bude pod njihovom kontrolom. Sada svi znaju da je car go", kazala je ona.

protest-ispred-rtcg-07062018-dobrilo-malidzan-16

Mila Radulović iz Društva profesionalnih novinara, kazala je da urednici i novinari u RTCG rade pod velikim pritiskom.

 "Apelujemo na članove Savjeta da razmisle prije glasanja. Takođe i Vlada bi trebalo da razmisli, jer se ne bi reklo da im je sloboda medija prioritet", kazala je Radulović.

protest-ispred-rtcg-07062018-dobrilo-malidzan-15

Radoš Mušović iz Centra za razvoj nevladinih organizacija poručio je kako je danas teško biti slobodan građanin, novinar i Andrijana Kadija.

"Ona (Kadija) danas će podnijeti žrtvu potrebe da kažemo - dosta je! Ovo je obračun sa svima nama koji ne želimo mrak", naveo je Mušović.

protest-ispred-rtcg-07062018-dobrilo-malidzan-10

Organizatori protesta su poručili da bi svi članovi Savjeta trebalo da podnose ostavke.

Na protestu su predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, kao i predstavnici Prave Crne Gore, Marko Milačić i Vladislav Dajković. Prisutni su i drugi visoki funkcioneri tih partija.

protest-ispred-rtcg-07062018-dobrilo-malidzan-5
Portal Analitika