Fudbal

Spreman za dokazivanje u inostranstvu

Ljubav između Sutjeske i Mirka Radišića trajala je samo jednu sezonu. Nakon sezone velikih stvari, pouzdani defanzivac i šampion Crne Gore nijesu uspjeli da postignu dogovor oko nastavka saradnje, tako da je nekadašnji mladi reprezentativac slobodan u izboru nove sredine.
Spreman za dokazivanje u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

- Ovo je bila nevjerovatna sezona, sezona koja će se teško ponoviti i drago mi je da sam bio dio tima koji je tako dominirao i čak šest kola prije kraja osigurao titulu - kazao je Radišić.

Rođeni Cetinjanin prvi dio sezone propustio je zbog povrede, a nakon toga ustalio se u timu, zaigrao na deset mečeva i pokazao potencijal.

- U prvom dijelu prvenstva nijesam odigrao sve utakmice zbog povrede, ali u drugom dijelu sam odigrao skoro sve i uvijek kad sam bio zdrav i spreman igrao sam - dodao je Radišić.

Međutim, Radišić neće ostati u Sutjesci.

- Imao sam dogovor sa ljudima iz kluba da odigram evropske utakmice, ali oni su naknadno odlučili da samo i isključivo mogu igrati ako produžim ugovor. U trenucima kada mi je uprava ponudila produženje ugovora, smatrao sam da je dosta rano bilo za taj potez, te ga iz tog razloga nijesam prihvatio – objasnio je Radišić, koji ipak pun utisaka odlazi iz Nikšića.

- Zahvalio bih se svim ljudima u klubu. Od igrača, trenera, stručnog štaba, ekonoma i ljudi oko nas, pa do uprave jer su zaista svi na svoj način bili pravi i doprijenili ovom velikom uspijehu. Na kraju, hvala i „vojvodama“, koji su uvijek bili uz nas i bodrili nas na pravi način - dodao je Radišić.

Bivši štoper Lovćena, Mogrena, Petrovca i Rudara, sada je na novoj ,,raskrsnici“, a prioritet će biti da se oproba van Crne Gore.

- Postoje određena interesovanja iz Crne Gore, ali imam i nekoliko opcija iz inostranstva, a to mi je u ovom trenutku prioritet - naglasio je na kraju Radišić.

Portal Analitika