Politika

Bošnjaci otpisali Muamera Zukorlića

Birači su, po svemu sudeći, i definitivno zbrisali ,,političko-vjerski projekat“ bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, namijenjen Crnoj Gori. Filijala njegove Stranke pravde i pomirenja, u kojim se god opštinama na nedavnim lokalnim izborima pojavila sa listama odborničkih kandidata - doživjela je krah.
Bošnjaci otpisali Muamera Zukorlića
Portal AnalitikaIzvor

Prethodno je još gore prošao na predsjedničkim izborima Zukorlićev politič- ki namještenik za crnogorski dio Sandžaka Hazbija Kalač: osvojio je gotovo dva i po puta manje glasova od broja potpisa neophodnog da bi Državna izborna komisija formalno verifikovala njegovu kandidaturu!

Kontroverzna su objašnjenja kako je do tih potpisa uopšte došao. Ali, dilema da su u tom poslu veoma aktivno učestvovali aktuelni novopazarski muftija, hafiz Abdurahman Kujović, njegovi saradnici iz Novog Pazara i povjerenici iz Rožaja, Petnjice i Plava - nema.

Centralno mjesto dodatne vjersko-političke edukacije nalazilo se u sjedištu takozvanog muftijstva za takozvani južni Sandžak u Rožajama, a na terenu van rožajske opštine djelovali su najistaknutiji članovi nevladine organizacije Bošnjačka kulturna zajednica iz Petnjice.

Po godinama rabljenoj matrici, išlo se na besomučne pokušaje javne diskreditacije Bošnjačke stranke i njenih lidera, kao i degradaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori, njenih organa i tijela, a posebno reisa Rifata efendije Fejzića.

Po modelu ,,od vrata do vrata“, građani islamske vjeroispovijesti uvjeravani su da su reis Fejzić i lider BS Rafet Husović prodali vjeru za večeru, a ovdašnji bošnjački narod predali na upravljanje šejtanu - lično.

Izborni odgovori birača bošnjačke nacionalnosti bili su jasni. Katastrofalno loše strategije i taktike Zukorlića i Kujovića kulminirale su izričitim nalogom da se s jeseni 2015. godine Kalač i ondašnja Bošnjačka demokratska zajednica pridruže protestima Demokratskog fronta.

Bez obzira na to što je od samog početka bilo jasno da se radi tek o prvoj fazi radikalne destabilizacije političkih i bezbjednosnih prilika u zemlji i pokušaju opako opasnog beskrupuloznog javnog unižavanja ključnih državnih ustanova i institucija.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika