Fudbal

Mamiću šest i po godina

Prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić, danas u podne je saznao presudu za izvlačenje novca iz tog fudbalskog kluba. Ali, presudu nije saslušao iz sudnice u Osijeku.
Mamiću šest i po godina
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Mamić je juče otišao u Međugorje, i kako stvari sada stoje, on je riječi sudije Županijskog suda u Osijeku slušao preko televizije, piše Jutarnji list.

Prvi čovjek zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo osuđen je danas nepravosnažno na šest i po godina zatvora zbog štete nanijete tom klubu u iznosu 15,5 miliona eura i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca - Luke Modrića i Dejana Lovrena. 

Uz Mamića su osuđeni i njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar. Zdravko Mamić je osuđen ukupno na šest i po godina zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na četiri i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

Pored toga, oduzeta im je i stečena materijalna korist. Sud je presudio i da Mamić mora da vrati oko sedam miliona eura, a novac sa računa će mu se skinuti kada presuda postane pravosnažna.

Jutarnji je naveo da ako Mamić nepravosnažnom presudom dobije pet ili više godina, mora odmah iza rešetaka. Bez obzira na sve, Mamić tvrdi da nije u bjekstvu jer nije osuđen i kaže da će se vratiti u Hrvatsku "onda kad bude htio". 

Podsjetimo, Mamić je krajem avgusta prošle godine bio upucan u nogu u Tomislav gradu. Na njega su pucala dvojica maskiranih napadača.

Foto: Starsport

Portal Analitika