Crna hronika

Ozirek i Adsiz hoće da priznaju krivicu

Mevlud Ozirek (55) i Ibrahim Adsiz (26), državljani Turske sa privremenim boravkom u Ulcinju, predali su zahjev Tužilaštvu da sporazumno priznaju navode optužnice koja ih tereti da su krijumčarili ljude u više navrata.
Ozirek i Adsiz hoće da priznaju krivicu
PobjedaIzvor

Ozirek i Adsiz uhapšeni su sa još tri osobe u septembru prošle godine u policijskoj akciji ,,Dardaneli“ zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Krivične prijave tada su podnijete i protiv Nevin Fevzi (49), državljanke Bugarske sa privremenim boravkom u Ulcinju, Igora Kastratovića (33), državljanina Crne Gore nastanjenog u Baru i Milisava Ostojića (46), državljanina Srbije sa privremenim boravkom u Baru. Sumnja se da je ova grupa koja je djelovala u Crnoj Gori omogućila krijumčarenje 28 osoba u devet navrata.

Ozirek, turski državljanin sa privremenim boravkom u Crnoj Gori, identifikovan je kao organizator grupe koja je djelovala na teritoriji Crne Gore. On je svoje usluge krijumčarenja turskih državljana iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku naplaćivao.

Ostali osumnjičeni su, kako se sumnja, postupali po njegovim nalozima i ugovarali vrijeme i mjesto preuzimanja prokrijumčarenih ljudi, prevozili ih na teritoriju Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Portal Analitika