Društvo

Radović neće glasati za smjenu Kadije

Sjednica Savjeta Radio-Televizije Crne Gore zakazana je za sjutra, a druga tačka dnevnog reda je rasprava i izjašnjavanje o povjerenju generalnoj direktorici Andrijani Kadiji na inicijativu člana ovog tijela Mima Draškovića, koji smatra da je Kadija ugovorom sa nevladinom organizacijom Centar za građansko obrazovanje dovela u pitanje nezavisnost Javnog servisa, te novinarsku i uređivačku nezavisnost.
Radović neće glasati za smjenu Kadije
PobjedaIzvor

Član Savjeta Milan Radović, koji je i inicirao raspravu o ugovoru RTCG i CGO, ukazujući da se radi o problematičnom dokumentu i koji je i ranije imao pritužbe na rad Kadije i novog menadžmenta Televizije, juče je na Tviteru saopštio da neće podržati njenu smjenu.

- Na sjednici Savjeta RTCG u četvrtak glasaću za dalje povjerenje Kadiji. Nijesam zadovoljan reformama, odnosom direktorice prema Savjetu i ukupnim stanjem u RTCG. Sve moje kritike koje sam davao bile su motivisane željom za poboljšanjem stanja i kritikovao sam i prethodni menadžment u istom duhu. Smjenom bi se otvorila vrata za partijske igrače, ali i ugrozile slobode medija koje su sada predmet pažnje međunarodne zajednice – napisao je Radović na Tviteru.

Ugovor RTCG i CGO dospio je u žižu u aprilu nakon sjednice Savjeta na kojoj je Radović inicirao priču o tom dokumentu, a Pobjeda ga dan kasnije ekskluzivno objavila, ukazujući na sporne tačke.

Kadija i direktor Televizije Vladan Mićunović, te šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav, nemušto su pokušali da odbrane ugovor, iako su odmah najavili da će biti urađen aneks 2 i ispravljeni sporni dijelovi dokumenta.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika