Društvo

Direct Medija postaje dio United Medije

United Medija predala je danas Komisiji za zaštitu konkurencije zahtjev za odobrenje kupovine 100% udjela u kompaniji Direct Medija na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtjev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.
Direct Medija postaje dio United Medije
SEEbizIzvor

"Direct Medija je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primjenu novih tehnologija koje se uvode u cijelom svijetu"- rekla je Aleksandra Subotić, direktor United Medije.

Ovom akvizicijom Direct Medija postaje dio velikog sistema United Medije i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primjene digitalnog marketinga. To će omogućiti da se osmišljena rješenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Mediji osigurati potencijal za dalji rast.

Portal Analitika