Svijet

Počela gradnja zida između SAD i Meksika

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da sprječi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.
Počela gradnja zida između SAD i Meksika
Tanjug/APIzvor

Tramp je tvitom odgovorio na optužbe u vezi s njegovom oštrom imigracionom politikom, koju mediji ilustruju uz pregršt fotografija djece među rešetkama privremenih pritvorskih jedinica.

"Odvajanje porodica na granici je posljedica loših zakona demokrata. Zakoni o bezbjednosti granice bi trebalo da se promjeni, ali demokrate ne mogu da se saberu! Počeo sam zid", napisao je Tramp.

Kako prenosi B92, Tramp misli na sporni zid između Meksika i SAD, koji bi, prema njegovom planu, trebalo da zaustavi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

Američki predsjednik je u nekoliko navrata pričao o važnosti tog zida, koji bi trebalo da spriječi migrante da ulaze u Ameriku.

Zvaničnici s druge strane zida, međutim, protive se Trampovoj ideji, a meksički predsjednik Enrike Penja Nijeto poručio je Trampu da Meksikancima ne pada na pamet da plate taj zid.

Portal Analitika