Rukomet

"Lavovi" protiv Hrvatske u "Verdeu"

Baraž utakmica Crne Gore i Hrvatske biće odigrana 14. juna u Sportskom kompleksu “Verde”, sa početkom u 20 sati, saopšteno je danas iz Rukometnog saveza Crne Gore.
"Lavovi" protiv Hrvatske u "Verdeu"
Portal AnalitikaIzvor

Sportski centar “Morača” u Podgorici, kako se navodi, biće zatvoren zbog rekonstrukcije u ovom periodu.

- Rukometni savez Crne Gore nije uspio i pored svih napora i pokušaja da se utakmica muških seniorskih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske odigra u SC “Nikšić" - kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, problem za odigravanje ove kvalifikacione utakmice u Nikšiću je nedostatak smjestajnih kapaciteta u gradu pod Trebjesom koji su propisani propozicijama EHF-a (kvalitet hotela, struktura soba…).

Rukometni savez Crne Gore je nakon obavještenja od Sportskih objekata Podgorice, pokušao da dobije odobrenje da selekcija Hrvatske bude smještena u Podgorici, a da se utakmica igra u Nikšiću.

- Ali, u skladu sa propozicijama EHF-a, gdje je navedena minimalna razdaljina između hotela i dvorane gdje se igra utakmica (25 kilometara) nijesmo dobili pozitivan odgovor od Evropske rukometne federacije - kaže se u saopštenju.

Iz Rukometnog saveza su pozvali navijače da 14. juna budu u Sportskom kompleksu "Verde", da podrže crnogorsku reprezentaciju da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, koje zajednički organizuju Danska i Njemačka.

Foto: RSCG

Portal Analitika