Kultura

Podgoričani spremno dočekali prvu projekciju na Džada film festivalu! (FOTO)

Projekcijom filma "Kad porastem biću kengur" počelo je četvrto izdanje popularnog Džada film festivala. Manifestaciju je video porukom otvorio režiser pomenutog filma, Radivoje Andrić.
"Kada sam pogledao FB stranicu Džada Film Fest-a bilo mi je tek tada žao što neću moći da se izležavam sa vama na strunjačama po gradskim ulicama i gledam film. Ja trenutno snimam još dva filma, pa ćete me možda zvati još jednom, makar i kokice da prodajem", iskazao je Andrić žaljenje, jer nije mogao da prisustvuje festivalu.
Podgoričani spremno dočekali prvu projekciju na Džada film festivalu! (FOTO)
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Brojna publika je sat vremena ranije počela da se okuplja u Ulici Svetozara Markovića, da bi pod vedrim nebom s nestrpljenjem čekala prvu filmsku projekciju.

- Koliko je snažna čarolija slika potvrđuje podgorički Džada fest. Veliko platno, duh i vaša energija noćas igraju glavnu ulogu u Podgorici - kazala je ispred Glavnog grada - Nela Savković Vukčević.

Publici su se obratili  Ana Martinović, ispred komanije mtel, generalnog sponzora festivala, Nikola Vukčević selektor festivala i Nina Lončar ispred organizacije Džada Film Fest-a.
dzada8

Druge večeri festivala 5, juna u City kvartu biće prikazan film Pedra Almodovara “Volver”, dok će 6. juna, u okviru novog programa “Džada junior”, biti emitovan animirani film “Mali princ” u Dječijem parku u Moskovskoj ulici.  

Klasik “Dvije čađave dvocjevke” Gaja Ričija biće prikazan 7. juna u Ulici 27. marta, a dan kasnije će se u Moskovskoj ulici gledati film “Good bye Lenin” Volfganga Bekera.

Za subotu 9. jun u Ulici Velimira Terzića u Bloku V zakazana je projekcija švedskog filma “Turist”, dok će festival zatvoriti “Divna splitska noć”, sa pokojnim Dinom Dvornikom, na Trgu Nezavisnosti 10. juna.

​Festival se i ove godine održava u saradnji sa Crnogorskom  kinotekom i Glavnim gradom. 

​Generalni sponzor festivala je kompanija M:tel.

dzada7dzada6dzada5dzada4

Otvaranjem Festivala i početkom prve projekcije otvorena je zvanično i sezona zelenih festivala. Svi filmovi tokom Džada Film Fest-a  će biti projektovani uz pomoć opreme za solarni bioskop.

dzada3dzada2dzada1
Portal Analitika