Crna hronika

Pokrenuta finansijska istraga protiv Miomira Mugoše

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Momira Mugoše, bivšeg gradonačelnika Podgorice, zbog slučaja “Carine”. Protiv Mugoše trenutno se vodi postupak zbog optužbi za zloupotrebu položaja u slučaju “Carine“.
Pokrenuta finansijska istraga protiv Miomira Mugoše
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od pravnih zastupnika Miomira Mugoše kazao je da nema zvaničnu informaciju o pokretanju finansijske istrage, prenosi TVCG.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, na suđenju za zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Carine”, kazao je da ne priznaje krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom Specijalnog tužilaštva.

Bivšem gradonačelniku Podgorice je 29. maja počelo suđenje u Višem sudu, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine.

Mugoša je pred vijećem sutkinje Specijalnog odjeljenja Vesne Pean tokom davanja odbrane negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret i poručio da je sve radio u skladu sa Zakonom.

On je još kazao i da je penzioner dobrog imovnog stanja.

Prema njegovim riječima ovim postupkom nedvosmisleno želi da mu se nanese politička, lična porodična i profesionalna šteta, ali i moralna diskreditacija uz nezaobilaznu medijsku satanizaciju, te da je zbog toga njegova obaveza da se svim pravnim sredstvima bori za pravo i pravdu i odbanu časti i ugleda.

Portal Analitika