Kultura

“Dobro veče, Montenegro”na Velikoj sceni KIC-a

Studentski teatar iz Podgorice, nakon premijere od 20. novembra 2017. godine, imaće dvanaesto izvođenje predstave “Dobro veče, Montenegro”, po tekstu Dragana Koprivice, u režiji Adriane Žolje Bošković, u utorak, 5. juna, na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, u Podgorici, sa početkom u 19 časova.
“Dobro veče, Montenegro”na Velikoj sceni KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Studentski teatar je nakon premijere u KIC-u “Budo Tomović” izveo reprize na Sceni 213 u Nikšiću, u KIC-u “Zeta” u Golubovcima i Centru za kulturu u Petnjici, uz izvođenja zatvorenog tipa u humanitarne svrhe u JU Zavod “Komanski most”, JU Resursni centar za djecu i mlade “Podgorica”, JU Centar “Ljubović”, dva puta u JU “Kakaricka gora” (Podgorica), kao i u Domu starih “Duga” i Domu starih “Nana” (Martinići, Danilovgrad).

“Dobro veče, Montenegro” je melodrama, scenska priča o migrantskoj krizi i junakinji sa Bliskog Istoka, Džamili, koja nakon mnogih savladanih graničnih barijera i problema stiže u Crnu Goru, postojbinu svojih predaka.

U predstavi “Dobro veče, Montenegro” igraju članovi Studentskog teatra: Nikoleta Radević, u glavnoj ulozi, i Nađa Labudović i Nemanja Vojvodić. Majstor svjetla je Dražen Milić, a tona Nemanja Klikovac.

Nakon reprize na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, predstava će biti izvedena i na 48. Festivalu dramskih amatera, u petak, 8. juna.

Portal Analitika