Muzika

Spektakl za pamćenje (VIDEO)

Veče pravog rok zvuka sinoć je na zatvaranju četvrtog Siti gruv festivala priredio škotski bend Simple Minds. Publiku je zagrijao Autogeni trening, lideri crnogorske alternativne rok scene, koji je nastupio kao predgrupa.
Spektakl za pamćenje (VIDEO)
Portal Analitika, PobjedaIzvor

Publika na Stadionu malih sportova je sa oduševljenjem dočekala izlazak Škotlanđana, kultnog benda koji traje duže od četiri decenije,. Nastup su počeli u 22.30 sati.

sm4

- Zadovoljstvo nam je što smo večeras ovdje! Da vidim ruke -  kazao je Džim Ker, frontmen benda Simpl Minds, i zapjevao ,,The signal and the noise“. Uslijedila je ,,Big music“, a čuveni pjevač je pauzu između pjesama iskoristio da se ponovo obrati publici.

- Kada smo počinjali, imali smo dvije ambicije: prva - da postanemo popularni, a druga - da obiđemo čitav svijet i eto, večeras smo u Podgorici. Hvala vam što ste došli – istakao je Ker i otpjevao ,,Ljubavnu pjesmu“, nakon čega je uslijedila ,,Mandela day“ posvećena Nelsonu Mendeli.

sm3

Pjevali su od starih do novih hitova i spajali od sporih do energičnih, a publika je, bez izuzetka, uživala u svakoj izvedbi.

Aplauzima, horskim pjevanjem i plesom publika je pratila pratila pjesme ,,Hypnotised“, ,,Let there be love“, ,,Someone, somewhere in summertime“, ,,Alive and kickig“, a atmosferu do usijanja dovely su izvedbom ,,Don't you (forget about me)“.

Pozitivnoj energiji i izvanrednoj komunikaciji sa publikom doprinijele su i mlade članice benda, koje su oduševile glasom i perfektnom svirkom.

Vrhunski zvuk, impresivna bina i očaravajuća muzika uz koju su mnogi odrastali upisali su Podgoricu na svjetsku muzičku mapu.

 

sm1

 

 

 

 

Festival Siti gruv je i ove godine organizovala agencija ,,Comfortably numb“.

Prve večeri publika je imala priliku da isprati nastupe di-džejeva Mr. Lekke, Darija Nunjeza i The Cube Guys, dok je drugo veče otvorio KIC pop hor, zatim je nastupio elektro-hip hop sastav Stereo MC’s, Josipa Lisac i bend Vatra.

 

Portal Analitika