Region

Malinari blokirali put ka Crnoj Gori

Malinari prijepoljskog i užičkog kraja poslije mirnog protesta u Prijepolju blokirali su oko 15 sati i 30 minuta magistralni put od Prijepolja ka Crnoj Gori. Kako prenose srpski mediji, u saobraćaju je nastao haos i kilometarske kolone, a okupljeni su podigli šator na magistrali.
Malinari blokirali put ka Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Na protestu je prisutna policija, a malinari su pokušali da probiju njihov kordon. Blokada puta je i dalje u toku. Četvoro demonstranta je povrijeđeno, javlja RTS.

Kako javljaju očevici, u saobraćaju je nastao haos, a stvorile su se kilometarske kolone. Putnički saobraćaj se odvija alternativnim pravcem kroz grad, dok je teretni u prekidu.

Umjesto najavljenog dvočasovnog mirnog protesta kraj Vladičanskog dvora, proizvođači su u jednom trenutku krenuli magistralom kada su se i sukobili sa policijom, tokom kojih je četvoro proizvođača lakše povrijeđeno.

Okupljeni su na magistrali podigli šator, javljaju očevici.

Malinari iz Priboja i Prijepolja iz udruženja "Limska dolina" najavili su za danas protest i blokadu magistralnog puta ka Crnoj Gori zbog niske otkupne cijene maline i traže da akontna otkupna bude od 180 do 200 dinara.

Portal Analitika