Politika

Đukanoviću čestitali Kralj Belgije, i predsjednici Švajcarske i Alžira

Čestitke povodom stupanja Mila Đukanovića na dužnost predsjednika Crne Gore uputili su kralj Filip od Belgije, predsjednik Švajcarske Konfederacije Alain Berset,i predsjednik Narodne Demokratske Republike Alžir.
Đukanoviću čestitali Kralj Belgije, i predsjednici Švajcarske i Alžira
Portal AnalitikaIzvor

Kralj Filip od Belgije uputio je Đukanoviću čestitkei najbolje želje u obavljanju dužnosti predsjednika.

„Pridružujem i najljepše želje za blagostanje svih Vaših građana i održavanje prijateljskih odnosa i saradnje koji vezuju naše zemlje“, navodi se u čestitki.

Predsjednik Švajcarske Alain Bersetčestitao je Predsjedniku Đukanoviću izbor na dužnost i kazao da su bilateralni odnosi između Švajcarske i Crne Gore prijateljski i zasnovani na obostranom interesu.

„Siguran sam da će naše bilateralne veze biti nastavljene i produbljene i radujem se našoj saradnji u godinama koje dolaze“, navodi se u čestitki predsjednika Švajcarske.

Predsjednik Alžira Abdelaziz Buteflik uputio je srdačne čestitke i poželio uspjeh predsjedniku Đukanoviću u obavljanju dužnosti.

„Koristim ovaj radostan povod da iskažem svoje zadovoljstvo kvalitetom odnosa prijateljstva i saradnje koje postoje između Alžira i Crne Gore, te da ponovim svoju spremnost da ih i dalje jačamo u interesu naša dva prijateljska naroda“, kazao je predsjednik Buteflik. 

Portal Analitika