Rukomet

"Lavice" žele sa maksimalnim učinkom da završe kvalifikacije

Krajem marta sa dvije pobjede protiv Poljske (26:20 u Gdinji i 33:23 u Bijelom Polju) su obezbijedile plasman na Evropsko prvenstvo, ali i osigurale prvu poziciju u grupi 2 kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta, a samim tim i lakši žrijeb u glavnoj fazi turnira koji se održava u Francuskoj.
"Lavice" žele sa maksimalnim učinkom da završe kvalifikacije
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, rukometašice ne žele da se zadovolje time, već jure perfektne kvalifikacije. Naredni protivnik je Slovačka (večeras, 19h) u Mihalovcima, dok je drugog juna zakazan duel protiv Italije.

Izabranice Pera Johansona su prethodnih dana trenirale u Podgorici, a iako u nešto podmlađenijem sastavu, žele novi trijumf.

“Naš ciljl je da damo maksimum i ostvarimo pobjedu. Igraćemo u potpuno drugačijem sastavu nego ranije, sa dosta mladih igračica. Selektor Johanson želi da proba i pruži šansu mladima, da vidi na koga može da računa u narednom periodu, rekla je Jovanka Radičević.

Majda Mehmedović je propustila drugi meč protiv Poljakinja, ali će sada biti u sastavu da pomogne mlađim saigračicama.

“Kraj je sezone i biće teško odigrati posljednje dvije utakmice. Međutim, nadam se da ćemo odigrati dobro i sa dvije pobjede završiti kvalifikacije, jasna je poruka lijevog krila.

Portal Analitika