Politika

Razmatrani dalji pravci razvoja bilateralne saradnje Crne Gore i Bugarske

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Bugarske na čelu sa predsjednikom Grupe Tarzanom Miloševićem održala je sastanak sa delegacijom Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Narodne skupštine Republike Bugarske koju je predvodio predsjednik Odbora Kristijan Vegenin.
Razmatrani dalji pravci razvoja bilateralne saradnje Crne Gore i Bugarske
Portal AnalitikaIzvor

Nakon sastanka je saopšteno da se Bugarska kategorički zalaže za poštovanje individualnih rezultata država na evropskom putu, te Crnu Goru vidi kao predvodnika među zemljama Zapadnog Balkana, stav je delegacije parlamentarnog Odbora Bugarske.

Milošević je zahvalio delegaciji na posvećenosti i podršci koju je Bugarska pružila na uspješno realizovanom putu evroatlantskih integracija, ali i na prepoznavanju napora koje Crna Gore ulaže u dostizanju standarda Evropske unije i sveukupne evropske perspektive.

Vegenin istakao je da dvije zemlje njeguju tradicionalno prijateljske odnose, te da je na temelju odličnih političkih odnosa potrebno ojačati bilateralnu ekonomsku saradnju.

“Parlamentarci Crne Gore i Republike Bugarske saglasni su da je potrebno intenzivirati sve oblasti saradnje, te su razmatrane mnogobrojne mogućnosti i potencijali u oblasti ekonomije, trgovine, turizma, sporta, ali i unapređenja transportnih veza u cilju boljeg povezivanja dvije prijateljske države“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika