Marketing

UDG TagItWine projekat: Zaštita brenda i prevencija falsifikata u vinskoj indistriji

Studenti UDG-a su uključeni u aktivnosti realizacije i testiranja pilot projekta TagItWine. Ovih dana su krenule i promocije u hipermarketima Voli u Podgorici.  
UDG TagItWine projekat: Zaštita brenda i prevencija falsifikata u vinskoj indistriji
Portal AnalitikaIzvor

TagItWine je istraživački i inovativni projekat realizovan u saradnji sa kompanijom “13. jul Plantaže” i finansiran je od strane Evropske komisije. U pitanju je Horizont 2020 projekat na Univerzitetu  Donja Gorica i ima za cilj da se testiraju najnovije informacione tehnologije za primjenu u zaštiti brenda i prevenciji falsifikata u vinskoj industriji. Kroz ovaj projekat, istraživači Univerziteta  Donja Gorica su se uključili u partnerstvo sa konzorcijumom projeka TagItSmart koji ima za cilj korišćenje Internet of Things ekosistema za kreiranje novih rješenja digitalizacije uz neprimjetno praćenje proizvoda kroz njihov životni ciklus.

tagvine2

U testiranju TagItWine sistema o demonstraciji aplikacije aktivno su uključeni studenti i saradnici Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije, kao i novog studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo. Na ovim fakultetima rad sa studentima realizujemo u manjim grupama kroz mentorstvo koje praktično počinje već od prve godine. Ideja je da studente uključimo u rad na praktičnim problemima koji dolaze iz oblasti primjene računarstva u poljoprivredi, ekologiji i turizmu, zdravstvu, energetici i dr.

Naše studente spremamo za buduće poslove uslovljene eksponencijalnim razvojem tehnologije za rad na domaćem, ali Evropskom i globalnom tržištu.

Portal Analitika