Zanimljivosti

Kad nedostaje osnovna kultura

O kulturi, odnosno nekulturi, građana nekog grada dosta se može saznati od radnika gradskih preduzeća. Zanimljiva, ali i poražavajuća, iskustva o devastiranju fontana i javnih česmi u našem gradu ispričao je za Pobjedu Marko Vučićević iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, koji je zadužen za njihovo održavanje.
Kad nedostaje osnovna kultura
PobjedaIzvor

Juče oko devet časova iz fontane u Central parku na Pobrežju vadio je poveliko i sitno kamenje, kese, čarape, razni otpad, a u fontani je završila čak i registarska tablica motora!?

- Ovu fontanu sam čistio prije pet dana i evo... Ovo je sramota. Kultura pojedinih građana je na zaista niskom nivou. Pu- štaju pse da se kupaju u fontani, pa oni u igri grizu i oštete mlaznice. Đeca u fontanu bacaju kamenčiće, ali nijesu ona kriva nego roditelji koji ih ne uče da to ne treba raditi. Naravno, malo dijete ne može donijeti ovako veliki bubulj i baciti ga u fontanu, već je očigledno riječ o nekom starijem – kaže Vučićević, pokazujući nekoliko povećih komada. Kako dodaje, dešava mu se da poslijepodne, nakon radnog vremena, u prolazu svrati do Central parka i zatekne ljude koji devastiraju fontanu. - Opomenem ih. Nemojte ljudi, kažem, pa danas sam to očistio. Oni mi na to ‘ladno odgovore: A što bi ti radio da ti mi ne prljamo – sliježe ramenima Vučićević.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika