NATO

Crna Gora aktivno doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Crna Gora će nastaviti da pokazuje da je kredibilan, odgovoran saveznik koji ispunjava obaveze, poštuje standarde i aktivno doprinosi kolektivnoj i kooperativnoj bezbjednosti, kazao je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, tokom današnjeg sastanka sa komandantom Združenih snaga NATO-a u Napulju, admiralom Džejmsom Fogom.

Crna Gora aktivno doprinosi kolektivnoj bezbjednosti
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je, saopštili su iz tog resora, zahvalio NATO-u na vrjednovanju naše posvećenosti reformama i evroatlantskim vrijednostima, kao i Sjedinjenim Američkim Državama na političkoj i stručnoj pomoći tokom procesa integracije.

“Jedan od naših glavnih prioriteta unutar NATO-a je promocija i podrška politici otvorenih vrata, posebno za aspirante iz regiona, kad ispune kriterijume za članstvo”, kazao je crnogorski šef diplomatije.

Fogo je pohvalio doprinos Crne Gore Alijansi u prvoj godini članstva, posebno kroz učešće u misiji u Avganistanu. Na toj liniji, istakao je i važnu ulogu Crne Gore u očuvanju regionalne stabilnosti.

U kontekstu predstojećeg samita u Briselu, sagovornici su razmijenili mišljenja o najvažnijim izazovima sa kojima se NATO suočava.

Portal Analitika